Les alumnes de la EPA de Godella interpreten 'Cuando las mujeres no podían votar'

Jueves, 16 Marzo 2017 10:33 Escrito por  Publicado en Godella Visto 123 veces

Ahir es va representar al teatre Capitoli de Godella l'obra Cuando las mujeres no podían votar, representada per les alumnes del taller de l'Escola de Persones Adultes (EPA). Aquesta funció estava emmarcada dins dels actes que la regidoria d'Igualtat va programar per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

L'obra, original d'Alberto Miralles i dirigida per José Vicente Domínguez, combina a la perfecció un gran sentit crític i altes dosi d'humor per posar damunt la taula un exercici de memòria històrica. Al text s'hi reflexiona sobre el paper del homes i les dones a una societat que per fi siga completament igualitària, situació que, encara avui, continua sense donar-se'n.

L'acció transcorre a l'Espanya de 1931, quan un grup de dones assaja La fierecilla domada, de Shakespeare, com a preludi d'un gran mitin en defensa d'atorgar el vot a la dona. L'inconvenient, però, d'aquesta decisió, és la gran càrrega classista d'aquest grup que propugna el vot únicament per a les dones de la seua classe, tot i excloent a la resta de la població femenina espanyola: obreres, criades, camperoles, etc. Aquest mateix problema que Victoria Kent i Clara Campoamor discutien al parlament eixirà al carrer i posarà de manifest l'autèntica problemàtica social del moment: la lluita de classes.

DOÑA ASUNTA es Isabel Fraile

GENOVEVA es Marisa Fernánez

GERTRUDIS es Sonia Melé

ANGELICA es Isabel López

REMIGIA es Encarna Povea

MARIANA es Eulalia Torrent

CARLOS es Vicente Escrihuela

Assistents al mitin: Pepa Barrios, Amparo Dolz, Lidia Bueno, Lucía Tarazona, Concha Monfort, Carlos de Juan i Vicent Grau.

Traspunt: Vicente Pérez.

Disseny del cartell: Amparo Grafía.

Adaptació i direcció: José Vicente Domínguez.

Obra original de: Alberto Miralles.

 

Informa Nou Horta. Godella

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.