Cada any omple el Tívoli de sorpreses, d'il·lusió, de somnis i, per descomptat, de música. De la millor música de banda i coral. És el concert més especial i el que més agrada a tots els assistents per ser un dels quals més sorpreses es guarda des del principi i fins al final.

Es tracta del Concert de Nadal de l'Agrupació Musical Los Silos de Burjassot que, aquest diumenge a les 11.30 hores, farà que un Tívoli abarrotat gaudi dels millors concordes de la banda, dels xiquets que comencen a fer els seus primers passos i d'uns components de l'Agrupació Musical lliurats que siga un dels concerts més recordats de l'any.

Una vegada més, l'Agrupació va a col·laborar amb l'entitat social Kanguros_Lv i, així, totes les persones que així ho desitgen, podran fer lliurament a l'entrada del concert d'aliments no peribles que es destinaran al Banc d'Aliments de Kanguros, que ajuda a les persones que més ho necessiten en el municipi. A més, també es podran adquirir les culleres solidàries que Kanguros ha creat per a aconseguir 100 bullits per al dia de Nadal.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

 

 

La Comissió de la Falla de la Plaça El Pouet de Burjassot està d'enhorabona, ja que s'ha alçat amb el primer premi de Betlems de la Junta Central Fallera en la Modalitat Lliure Disseny B. La Falla ha realitzat un betlem molt especial que bé li ha valgut el guardó.

El Betlem pot visitar-se de dimarts a dijous, a partir de les 19 hores i els dissabtes de 12 a 14 hores en el Casal de la Falla.

A més, en aquests dies, la comissió ha desenvolupat una nova activitat solidària amb els afectats per la Síndrome de Phelan-McDermid. Els xiquets de la comissió infantil han compartit un berenar amb els xiquets i xiquetes afectats per la síndrome i han gaudit d'una gran vesprada solidària.

Així mateix, es va fer un taller de dibuix per a triar la millor il·lustració que representara als herois de Phelan-McDermid i es va triar una frase que s'ha plasmat en uns bolis solidaris que ja es venen en la Falla, els divendres a partir de les 20 hores.


Informa Nou Horta. Burjassot

 

 

Els pressupostos de 2018, que s'aprovaran la propera setmana en el plenari de la Diputació de València, dedicaran la major xifra en la història de la institució provincial als serveis socials, amb una partida que supera els dotze milions d'euros. Així ho ha avançat la diputada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, durant unes jornades a Castelló de Rugat centrades en analitzar les bases i desenvolupament del Nou Model de Serveis Socials.

“Des de l'inici de la legislatura, en el govern de la Diputació a través de la delegació d'Inclusió Social, tenim el ferm compromís de reconèixer els serveis socials com un dret de la ciutadania, a l’igual que la dependència”, ha iniciat la seua intervenció Pérez Garijo.

La diputada ha detallat els canvis en els pressupostos del pròxim any, destinats a consolidar la inversión que millore el benestar de la ciutadania en municipis menors de 10.000 habitants. Entre les novetats destaca l'augment de la partida en Serveis Socials en un 30%, la qual ja havia crescut més d'un 100% respecte a l'anterior legislatura –passant de menys de quatre milions d'euros en 2015 a més de nou milions en 2017–.

També s'ha establert un barem progressiu segons el nombre dels nuclis existents en les mancomunitats i les particularitats del seu territori, en concret la dispersió espacial, ja que, en les seues paraules, “cal combatre la despoblació rural i no oblidar les necessitats dels veïns i veïnes de comarques com La Serrania o La Canal de Navarrés, que són diferents a les de les grans ciutats”.

L'àrea que lidera Pérez Garijo garantirà la contractació de professionals de l'àrea mitjançant subvencions nominatives, que s’inclouen per primera vegada en el Pressupost de 2018, mentre que les ajudes per a la implementació dels programes seguirà el model de lliure concurrència. Així mateix, les ajudes incorporen la figura de l'assessor jurídic, que s’integrarà en els equips multidisciplinars de base.

 

El debat a Castelló de Rugat

El municipi de La Vall d'Albaida ha acollit aquesta trobada entre representants municipals i professionals dels equips socials de base, els qui han analitzat les bases i desenvolupament del Nou Model de Serveis Socials, l'herència d'anteriors legislatures i les pautes a seguir. Aquest canvi de paradigma ja s'està implementant per la via pressupostària i en un futur pròxim tindrà caràcter normatiu, amb l'aprovació de la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius per Les Corts.

D'altra banda, Pérez Garijo ha ressaltat el paper de les entitats locals, “que són les més properes i accessibles a la ciutadania”, a més de reconèixer el treball dels professionals i la seua sensibilitat cap a les problemàtiques socials. Així mateix, durant la taula redona compartida amb l'alcalde del municipi, Antonio Esquinas, i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, han coincidit en la importància dels anomenats laboratoris socials, les aportacions del món científic i acadèmic “per a avalar els projectes d'una societat canviant”. Tant Esquinas com Peláez han expressat les diferències entre les comarques valencianes i les seues necessitats, com per exemple “atacar” les xifres d'atur juvenil, la despoblació rural o l'envelliment dels seus veïns i veïnes.

La visió dels professionals també ha estat molt present en aquesta jornada, amb una taula redona en la qual han participat el cap de secció de programes d'Inclusió Social, Francesc Andrés, la presidenta del Col·legi Oficial de Treball Social de València, Elena Puig, i la treballadora social Mercè Lloret.

 

Informa Nou Horta. València

Una vintena de famílies de l’Horta participaren al taller de fabricació artesanal de xocolata organitzat pel Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferris March. Un centre de conservació, difusió, recerca i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori, sobre la base d’aquells elements que històricament han definit la personalitat de la comarca i constitueixen els seus senyals d’identitat.

Un d’aquestos trets d’identitat comarcal i, especialment, de la seua capital –Torrent- és la fabricació de xocolata artesanal. Encara que hui dia no siga una activitat econòmica principal, la capital de l’Horta Sud ha tingut una rica tradició xocolatera. Des que a mitjan segle XIX van sorgir les dues primeres indústries familiars xocolateres. A la fi d’aquest segle ja hi havia mig centenar de famílies torrentinas dedicades a aquesta indústria.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament d'Aldaia destinarà enguany 185.000 euros per a ajudes de material escolar, enfront dels 89.450 del passat curs. A més, per primera vegada, el consistori ha fet extensibles aquestes ajudes a l'alumnat de Batxiller i Cicles Mitjà i Superior dels tres IES.

La regidora d'educació de la localitat, María José Carcelén, destaca la "aposta decidida" del govern municipal per "ajudar en tot el que siga possible" a les famílies dels i les estudiants d'Aldaia, "i ho hem fet amb fets, duplicant la quantia per a enguany", en una mesura del consistori que és complementària al programa de Xarxa Llibres de la Generalitat. L'Ajuntament ha incrementat les ajudes de material escolar en la majoria de titulacions, i per primera, aquestes beques s'han obert també a l'alumnat de Batxiller, Cicles Mitjà i Superior del municipi. En aquest sentit, Carcelén insisteix que a Aldaia, "creiem que l'Educació és un dret paar tots i totes, i en aquesta línia hem volgut posar el nostre granit d'arena ampliant aquestes ajudes també a l'alumnat de Batxiller i els Cicles Formatius, que fins a enguany es quedaven fora".

 

Curs 2016/2017

-3.562 alumnes i alumnes beneficiats.

-89.450 euros de despesa municipal. 

 

Desglossament de les ajudes per persona:

15 € per a Educació Infantil 2ºcicle (3 a 5 anys) i Educació especial de la mateixa edat.

20 € per a Educació Primària i Educació Especial de 6 a 11 anys. 

35 € per a Educació Secundària i Educació Especial de 12 i més anys.

50 € per a Programes Formatius de Qualificació Bàsica (FCQB)

 

Curs 2017-2018 

-4.171 alumnes beneciarios 

-185.000 euros gaste municipal 

Desglossament de les ajudes per persona:

20 € per a Educació Infantil 2º cicle (3 a 5 anys) i Educació especial de la mateixa edat.

40 € per a Educació Primària i Educació Especial de 6 a 11 anys. 

50 € per a Educació Secundària, Programes Formatius de Qualificació Bàsica (FCQB) i Educació Especial de 12 i mes anys. 

60 € per a Batxiller i Cicles Mitjà i Superior.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

El passat 25 de novembre es va celebrar en la ciutat de Múrcia el 6° Campionat d'Espanya de Hanminjok Hapkido, on el Club Hapkido València, amb alumnes de l'escola de Massamagrell i de diverses localitats més, va obtenir el tercer lloc nacional com a equip enfront de vuit comunitats autònomes i més de 200 participants. 

“És un orgull poder portar aquest trofeu al nostre poble i poder portar el nom de Massamagrell per tot el món. Així ho seguirem fent”, expressa el mestre internacional, Joaquín Valera.

“L'escola de Hapkido dirigida pel nostre veí Joaquín Valera, ha aconseguit un altre reconeixement més a nivell nacional per a la nostra població, i és que, des que es va crear el Club l'any 2008, ja se superen les 200 medalles en campionats oficials a nivell nacional, i més de 30 a nivell internacional. Aquests premis són els que han facilitat a alguns alumnes els certificats com a Esportistes d'Elit de classe A i mitjançant els quals s'ha optat als avantatges que ofereix el *CSD per als esportistes-estudiants més joves. L'Ajuntament de Massamagrell continua recolzant l'esport local i als seus esportistes. Gràcies al patrocini de la Regidoria d'Esports aquests esportistes van tenir més fàcil la seua participació en el Campionat d'Espanya, i la consecució del tercer lloc. Des d'ací els donem l'enhorabona i seguirem recolzant-los allà on vagen”,  comenta el regidor d'Esports, Paco Gómez. 

“Després de diversos mesos de sacrifici el nostre Club de Hapkido local ha vist recompensat el seu treball i esforç amb aquest merescut guardó. Des de l'Ajuntament de Massamagrell volem felicitar a tots els alumnes mitjançant una recepció oficial que tindrà lloc abans de finalitzar l'any”, explica l'alcalde, Pep Galarza. 

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna ha encetat una campanya per sensibilitzar les famílies paterneres per tal que regalen indistintament joguets atenent exclusivament als desitjos dels més menuts i menudes de la casa i no per imposicions socials que assignen el rol de xic o xica. De fet, des de la regidoria defensen que els xiquets i xiquetes comencen jugant per igual amb camions, bebés, cuinetes, blocs de construcció, pilotes o maquillatge de cos, independentment del seu gènere. Per a la Regidora d’Igualtat, Carmen Gayà, la idea és, precisament, eixa,  que continuen així. Malauradament, quan les i els infants creixen van fent-se més sensibles als missatges sexistes del món adult pel bombardeig de la publicitat, els programes infantils i una societat que encara té massa marcats els rols de gènere.

“Hem de mostrar una actitud oberta a qualsevol opció, mostrar normalitat. A vegades només ens demanen els joguets “que els toca”, simplement perquè no han vist bé altres opcions. O perquè han interioritzat que no són coses que els corresponguen” ha manifestat Carmen Gayà. 

En la campanya, que consta d’un vídeo, cartells i pamflets explicatius, apareixen els joguets demanant ser regalats al gènere “contrari” al qual “normalment” se l’atribuïx. Així apareix una barbie manifestant les seues ganes de jugar també amb xics, un bebé que reclama la cura i estima dels menuts de sexe masculí o un nino de la construcció que reivindica el paper importantíssim de les xiques arquitectes.

En la campanya s’incideix en què, a l’hora de regalar, cal fixar-se en l’edat, però sobretot en les aficions de qui ho va a rebre i les portes que se li obriran amb el regal. Per exemple, una persona de 5 anys a la qual li encanta la música: un piano. Una persona de 9 anys que està fascinada per l’espai: un telescopi. Una persona de 3 anys que no para d’amagar-se: una llanterna. En tots estos casos l’opció és neutra i no importa si són xics o xiques. També es recomana defugir dels colors que marquen el sexe, tant en els joguets com en la roba. “Per què no triem els patins grocs? O el passejador verd? O el mercadet de fusta?... O l’osset de peluix marró?” es pregunta.

“Ja sabem que el millor joguet és aquell que ajuda a desenvolupar la imaginació i la creativitat per a obrir la porta a un món de possibilitats per a explorar, conéixer-se i somiar. Estan aprenent tot sobre la vida! Ací van alguns consells perquè juguen i visquen en igualtat. No volem dir quins joguets comprar, però sí que donem pistes per a començar a pensar d’una altra forma sobre els joguets” ha conclòs Carmen Gayà,.

 

Informa Nou Horta. Paterna

La Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana ha rebut la donació de part de la col·lecció gràfica de l'artista i acadèmic de Quart de Poblet, Antonio Tomás Sanmartín, consistent en 20 estampes i dibuixos d'interès artístic i didàctic.

Antonio Tomás va ser deixeble del mestre Ernesto *Furió i hereu de la seua tècnica en el camp del gravat. La seua obra gràfica transcorre en una trajectòria que va d'allò més acadèmic a una major abstracció, sent un singular expert en la modalitat del gravat *calcográfico, que les seues tècniques domina, des del burí fins a la innovació del que qualifica com *puzle-gravat. La seua llarga experiència i producció artística lligada al gravat i la seua notable recerca i creativitat en aquest camp ha sigut àmpliament premiada i reconeguda.

Antonio Tomás és Acadèmic de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos i Acadèmic de la Real Acadèmia Canària de Belles arts de San Miguel Arcàngel. No solament destaca en la seua faceta artística, sinó també en la docència, iniciada en l'Escola de Manises, en la qual va obtenir la carrera de Belles arts; continuada en l'ensenyament mitjà i culminada amb la Càtedra de Gravat en la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València, on va romandre 32 anys fins a la seua jubilació en 2012.

Per a la gestió i promoció de l'obra donada s'ha signat un protocol de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Quart de Poblet, pel qual la Direcció general de Cultura i Patrimoni garantirà la conservació, organització, funcionament i difusió dels fons donats, i vetlarà per la seua integritat i seguretat.

Els fons de la col·lecció seran inicialment situats en el Monestir de San Miguel dels Reis, si ben els béns  estaran  adscrits al Museu de la Impremta, que garantirà la seua conservació, organització, unitat i disponibilitat per al públic estudiós.

No obstant açò, en atenció a l'especial vinculació d'aquests fons amb Quart de Poblet, part d'aquestes mateixes peces seran exhibides en un espai la creació del qual i dotació d'instal·lacions propiciarà l'Ajuntament de Quart de Poblet, en el moment en què aquestes circumstàncies puguen ser ateses pel consistori i les disponibilitats pressupostàries ho permeten.

La Direcció general de Cultura i Patrimoni i l'Ajuntament de Quart de Poblet tenen la voluntat de col·laborar en la catalogació i inventari de la col·lecció donada per Antonio Tomás Sanmartín, a fi d'aconseguir la recepció de la seua obra completa en un termini raonable.

Ambdues administracions consideren que la representació honorífica de la col·lecció transmesa correspon a Antonio Tomás Sanmartín, qui podrà dirigir-se a altres artistes i institucions amb la finalitat d'incrementar-la, propiciant altres donacions.

Tal com el propi Antonio Tomás destaca, després de la seua jubilació va decidir donar les peces de la seua col·lecció a la Generalitat Valenciana, i així li'l va transmetre a l'alcaldessa de Quart, Carmen Martínez, que “m'ha acompanyat i impulsat en la realització d'aquesta transmissió gratuïta”. “És el meu desig seguir contribuint al creixement cultural de la nostra Comunitat i són les institucions públiques el millor garant del nostre patrimoni col·lectiu”, afig.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Pàgina 1 de 424