El fins ara regidor per Compromís Ricard Barberà ha sigut triat nou alcalde Xirivella, en virtut del pacte de legislatura entre PSPV-PSOE, Compromís i Sí Se Puede. Substituïx d'esta manera a Michel Montaner, qui ha estat al capdavant de l'Equip de Govern durant dos anys. 

En el ple de l'Ajuntament reunit de manera extraordinària este dissabte de matí, Montaner ha presentat la seua renúncia i Barberà ha proposat la seua candidatura, que ha obtingut el suport dels regidors que conformen l'Equip de Govern. 

Després de prometre el seu nou càrrec, Ricard Barberà ha pronunciat el seu discurs d'investidura on ha explicat que és el primer alcalde valencianista de Xirivella «i això és una sort i una gran responsabilitat. Moltes persones treballen de valent per fer possible que hui en dia el valencianisme siga una ferramenta útil, associada a valors de justícia social, feminista, defensa del medi ambient i sobretot honradesa i il·lusió per canviar les coses pensant en les persones». 

Barberà ha reconegut la tasca de govern feta durant estos dos anys amb el suport de PSPV i de Sí Se Puede, socis de govern als quals els ha agraït el seu suport i els ha convidat a continuar treballant per millorar el municipi els pròxims dos anys. El nou alcalde també ha tingut unes paraules molt emotives per a la seua família a qui ha agraït el seu suport. 

El fins ara alcalde Michel Montaner passa a ser portaveu del PSPV-PSOE. En el seu discurs ha explicat que els pròxims dos anys el grup municipal continuarà treballant en les àrees d'educació, cultura, urbanisme, desenvolupament local, igualtat, infraestructures, hisenda i esports. «Hem congelat impostos i hem reduït les taxes esportives i del programa menjar a casa, continuarem treballant per tindre cada vegada més aules de 2 anys públiques i continuarem reclamant l'arribada del metro i la millora de les infraestructures, com la modificació de l'avantprojecte de la V-30». 

Des de Sí Se Puede, el seu portaveu Boro Montroy ha explicat que el seu grup municipal s'ha convertit en peça fonamental per a garantir l'estabilitat de l'Equip de Govern. «El bipartidisme s'ha acabat i Xirivella ja estava farta de votar sempre les mateixes candidatures. L'acció de Sí Se Puede en el govern s'ha traduït, entre d'altres, en una rebaixa de 100.000 euros en els gastos derivats de l'alcaldia i càrrecs polítics que ara es poden destinar a polítiques socials. A més, continuarem sent la veu de la Xirivella reivindicativa, sobretot en les infraestructures que ens travessen i patim». 

A la sessió plenària han assistit el diputat al Congrés, Joan Baldoví; els diputats a les Corts Fran Ferri, Teresa Garcia i Isaura Navarro; els diputats a la Diputació Maria Josep Amigó i Xavi Rius; i els alcaldes de Mislata, Carlos Fernández Bielsa; de Paiporta, Isabel Martín; d'Aldaia Guillermo Luján i de Manises, Jesús Borràs. 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

 

Avui divendres 23 de juny, el Regidor de Personal de l'Ajuntament de Massamagrell, Damián Crespo, acompanyat de l'actual alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, i de l'alcalde fins al passat 13 de juny, Paco Gómez, han declarat en la Delegació de la Inspecció de  Treball de València, després de la denúncia interposada pel sindicat UGT contra l'Ajuntament de Massamagrell.

En la denúncia, presentada pel sindicat UGT, s'acusava al regidor de personal, Damián Crespo, de persecució i assetjament laboral, a més d'incórrer en pràctiques anti sindicals cap als delegats del sindicat UGT.

“Amb l'arxiu i la desestimació d'aquesta denúncia per part de la Inspecció de Treball, ha quedat demostrat que les greus acusacions d'UGT cap al regidor Crespo eren totalment falses i que no tenien cap tipus de fonament jurídic, cercant solament l'escarn públic del regidor” declara l'Equip de Govern (PSOE-Compromís-Empoderem) satisfet amb la desestimació de la denúncia.

“Aquest Equip de Govern continua creient que el diàleg i la negociació col·lectiva són eines eficaces per a fer front als reptes que hem d'afrontar en els temes laborals encara pendents, eines amb les quals hem donat eixida satisfactòria a problemes ja heretats de l'equip de govern anterior (PP), que mai va apostar pels empleats i empleades públics d'aquesta administració” ha comentat l'equip de Govern de l'Ajuntament de Massamagrell.

“En matèria de personal ens queden encara aconseguir acords que milloren les condicions laborals de la plantilla municipal, i per a açò emplacem a totes les seccions sindicals representades en aquesta administració, al diàleg en els fòrums de negociació, molt especialment al sindicat majoritari UGT, que mai va deure abandonar les Taules Generals de Negociació”, finalitza l'equip de Govern. 

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

La cantant valenciana Cristina Blasco va delectar amb la seua dolça veu a les desenes d'assistents que en la nit del dijous abarrotaven el pati del Museu Comarcal de l'Horta Sud. Blasco posa veu al projecte “Bressolant”, un llibre-CD que inclou cançons tradicionals de bressol en valencià. El treball compta amb pròleg i textos del Josep Vicent Frechina que, al seu torn, és el director del XIV Cicle de Música al Museu Horta Sud. El treball, editat per Andana Editorial, ha sigut difós a través de la Diputació de València. 

Prèviament a l'actuació de Blasco, Josep Vicent Frechina va desgranar les arrels de les cançons de bressol en valencià. Frechina, natural de Massalfassar, dirigeix el Cicle de Música al Museu Comarcal de l'Horta Sud des dels seus inicis. És crític musical i literari, musicólogo, estudiós de la música i la cultura popular valenciana. Col·labora en diverses revistes, és secretari del Centre d’Estudis de l'Horta Nord i president de l'Associació “Tramús, Tradició i Música”, un dels editors de la revista “Caramella”, de la qual actualment és coordinador. Des de 2011 és el secretari del jurat dels Premis Ovidi Montllor als artistes que publiquen música en valencià.

Aquest consolidat projecte combina la part teòrica, conferenciants experts en la matèria, amb actuacions en directe en el propi pati del museu els dijous del mes de juny. El cicle ho tanca, el dijous 29 de juny, Jordi Reig amb la seua conferència “Espais de convivència musical a la Mediterrània” i el grup Urbàlia Rurana. Un dels grups de folk valencians més veterans i carismàtics. Des de la seua aparició en 1990 ha mantingut una ferma aposta per la música valenciana d'arrel tradicional i els ritmes i melodies del Mediterrani, sempre en format acústic i combinant els temes de concert amb els balls en espais públics.

 

Informa Nou Horta. Comarca

Un any més el Patronat Provincial de Turisme de València organitza la Fira dels Comarques. Un esdeveniment en el qual l'Ajuntament de Manises participarà com ve fent des de 2014.

Aquesta fira, que tindrà lloc els dies del 23 al 25 de juny de 2017 en la Plaça de Bous de València, té com a objectiu la promoció turística de les comarques i productes turístics de València.

El departament de Turisme de l'Ajuntament de Manises es desplaçarà per a donar difusió no solament a les festes patronals en les quals s'inclou la Festa i Cavalcada de la Ceràmica com a vaixell almirall, sinó també oferirà informació dels tallers artesanals, recursos turístics i les diferents visites que es poden realitzar en el municipi. Així mateix es promocionarà els diferents productes turístics que empreses i entitats maniseras com La Ceràmica Valenciana de José Gimeno, València Adventure, Encisar-t'o L'Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi han creat per al visitant.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, ha destacat que “és essencial per al sector turístic acudir a fires com la qual ens concerneix amb la finalitat de donar a conèixer els productes turístics de cada localitat i en el cas de Manises, poder donar realç al nostre major senyal d'identitat, l'artesania ceràmica de qualitat pròpia de la ciutat”. 

En aquesta ocasió comptarem amb la inestimable col·laboració de Pepe Royo, Porcellanes Mercedes, Francisco Álvarez, Gloria Lacruz, Pilar Valderrama, Patro Burgos, Vicente Martínez i Jose González. Artesans de Manises que mostraran al públic diferents tècniques artesales en ceràmica que donen per resultat un producte de qualitat, fet a mà, amb manyaga i detall.

A l'interior de la Plaça de Bous es realitzaran diferents actuacions entre la qual destaquem la que realitzarà el Grup de Danses Va repicar de Manises el diumenge 25 de juny a les 12:00h. Aquesta associació cultural té com a objectiu la recuperació i difusió de la cultura i folklore tradicionals, ressaltant la necessitat d'interpretar aqueixos balls i cançons que estan en perill de desaparició.

També a l'interior estarà habilitada la zona gastronòmica. Un espai on es podran degustar plats tradicionals de la nostra rica cuina valenciana. A més hi haurà showcookings com el qual realitzarà, el dia 24 a les 20:00 hores, l'establiment manisero La Cuina dels Mestres que ens mostrarà com realitzar un risotto de all i pebre. Un plat de fusió on es barreja la tradició amb la influència de la cultura mediterrània.

Enguany els assistents podran participar en el Passaport Fira dels Comarques. Una iniciativa que permet al visitant conèixer els diferents atractius culturals dels municipis participants i, una vegada obtinguts els segells establits, podran participen en el sorteig de fantàstics premis com els oferits per l'Associació València de Ceràmica AVEC-Gremi o el Restaurant "Casa Guillermo" de Manises.

L'horari d'atenció dels expositors d'informació turística serà:

Divendres 23 de juny de 18 a 22 hores.

Dissabte 24 de juny de 10 a 14 hores i de 17 a 22 hores.

Domingo 25 de juny de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

L'horari de la zona gastronòmica serà:

Divendres 23 de juny de 18 a 23:30 hores.

Dissabte 24 de juny de 10 a 23:30 hores.

Domingo 25 de juny de 10 a 22 hores.

 

Informa Nou Horta. Manises

L'Auntament de Manises s'ha adherit  recentment a la nova APP “ANEM'', una nova ferramenta que permetrà conéixer tots els actes que és fan a la nostra localitat i també a la resta de la Comunitat Valenciana de manera intuïtiva i senzilla. Aquesta Agenda de Novetats i Esdeveniments Municipals que ha posat en marxa la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ja es pot descarregar a través de Google Play o d'App Store.

La presentació oficial és va fer el passat 29 de maig al Museu de Belles Arts, donant així a conéixer este nou servei de difusió cultural per als ajuntaments i unes setmanes després es va presentar al nostre municipi per tal de que tots els col·lectius estiguen assabentats de la seua existència i comencen a descarregar-la i per consegüent puguen tindre informació actualitzada de primera mà.

És tracta d'una APP gratuïta, que confecciona la FVMP, per a tots els municipis i mancomunitats associats amb l'objectiu d'ajudar a difondre de manera eficaç els esdeveniments dels municipis.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és la difusió de  les activitats municipals, ja que és d'una de les majors preocupacions dels càrrecs públics locals. Actualment la ciutadania ha aprés a disposar de la informació de manera immediata i clara, que amb un colp de vista es tinga la capacitat de decidir si interessa o no, la informació eficient al telèfon en un sol “clic”.

 

Informa Nou Horta. Manises

Els jugadors del CF Recanvis Colón necessiten llogar un camp de futbol per a poder practicar el seu esport favorit. Les xiques del Mislata CF es desplacen per la Comunitat amb els seus propis cotxes per a enfrontar-se a altres equips. Com ells i elles, molts altres clubs valencians sobreviuen amb escassos mitjans per a poder seguir competint. 

Per a pal·liar aquesta situació, i especialment fomentar l'esport base i el femení, la Diputació de València, a través de l'àrea d'Esports que dirigeix Isabel García, ha subscrit un conveni amb la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de subvencionar amb 235.000 euros fins a 34 equips de diferents categories. 

“Amb aquest conveni apostem per la pràctica esportiva en igualtat, fomentant l'esport base i el femení”, ha assenyalat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez. Mitjançant aquest document s'estableix a la Federació com a entitat col·laboradora en la gestió de les ajudes concedides per part de la Diputació, en la línia mantinguda per la institució provincial de dotar a les Federacions d'aquesta capacitat de gestió, en ser les que millor coneixen la realitat del seu àmbit esportiu.

Perquè els equips puguen rebre aquestes ajudes han de reunir una sèrie de condicions, entre les quals es troba tenir equips femenins federats i una estructura de futbol base. Un total de 34 formacions es beneficiaran de les ajudes, que es distribueixen des de clubs de 2ª Divisió B fins a 3ª Divisió en futbol masculí; i des de 2ª Divisió fins a 2ª Regional referent al futbol femení. Les quanties varien segons les categories, però es mouen en una forqueta que va des dels 500 als 20.000 euros per club.

“A més de totes les despeses federatives, com a mútues, assegurances, llicències i arbitratges, la despesa en desplaçaments per a les jugadores en partits és el major que tenim”, ha assegurat Juan Tarín, director tècnic del C.F. Marítim. “Els diners de la Diputació ho anem a utilitzar per a equipament d'entrenament, jugadors i per a poder llogar camps de futbol on poder jugar”, ha indicat per la seua banda José Francisco Torondel, secretari del CF Recanvis Colón.

Com ells, molts altres clubs valencians podran cobrir despeses bàsiques amb aquestes ajudes, contribuint d'alguna forma a la seua supervivència. Així mateix, a través d'aquest conveni una part de l'ajuda de la Corporació provincial anirà destinada a l'organització de la ‘VIII Edició Copa Federació’, modalitat de futbol 8 per a equips prebenjamines, benjamins i alevins, que se celebrarà en les instal·lacions esportives del CD El Planter de Puçol.

Vídeo de la notícia: https://www.youtube.com/watch?v=VHiTz_ggaxk

 

Informa Nou Horta. Comarca

L'Ajuntament de Paterna, a través de Paterna Ciutat d'Empreses, ha signat amb Caixa Popular un conveni de finançament preferent per a aquelles empreses del Polígon Industrial Font del Gerro que van ser afectades per l'incendi del passat dia 8 de febrer. 

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna i responsable de les Àrees d'empresa, Universitat i Polígons Industrials, Juan Antonio Sagredo, qui ha explicat que, atès que en la majoria dels casos, la tramitació de les companyies asseguradores és llarga, “aquest acord possibilita a les empreses afectades l'accés a dues línies de finançament: una destinada a la reconstrucció i finançament d'instal·lacions, amb un muntant de 10 milions d'euros i una altra destinada a l'adquisició de maquinària i béns d'equip, amb un muntant de 5 milions d'euros”. 

En tots dos casos existeix possibilitat d'una manca de 18 i 12 mesos respectivament que allibere de càrregues financeres a les pimes sol·licitants per facilitar que les empreses afectades puguen tornar en el mínim temps possible als seus nivells de producció anteriors al sinistre. D'altra banda, la fixació d'una comissió de cancel·lació anticipada nul·la, els permetrà, una vegada cobrades les corresponents indemnitzacions, la cancel·lació parcial o total dels préstecs.

L'Alcalde de Paterna, que també presideix l'associació “Paterna Ciutat d'Empreses, també ha afirmat que “en casos com aquest cal actuar el més prompte possible, perquè no podem permetre que un accident fortuït deixe al carrer, encara que sigua de manera temporal, a un gran numero de treballadors”. 

La relació de col·laboració que “Paterna Ciutat d'Empreses” manté amb l'entitat Caixa Popular ha permès instrumentar aquesta línia de finançament preferent per aquelles companyies afectades que desitgen acollir-se a la mateixa.

L'incendi del passat 8 de febrer, que es va originar en les instal·lacions d'una empresa de productes químics Indukern, va acabar afectant a gairebé una desena de naus adjacents, en les quals se situen empreses dedicades a la recuperació tèxtil, comercialització de productes relacionats amb el sector de l'automoció, els productes càrnics, productes de neteja, materials per a espectacles i accessoris per a mascotes.

 

Informa Nou Horta. Paterna

La regidora d’Igualtat, Carmen Gayà, considera que “la política del dia a dia s’ha de fer amb gestos senzills que reivindiquen assumptes importants com els drets i la visibilitat del col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals). Per això hem fet que durant el mes de l’orgull LGTBI onege al balcó de l’ajuntament de Paterna la bandera de l’arc de Sant Martí. Un gest que serveix no sols per a defensar i visibilitzar aquest col·lectiu, sino també per a retre homenatge a totes les persones que arreu del món han perdut la vida per circumstàncies que tenen a vore amb la seua sexualitat o idenitat de gènere”.

La regidoria, a més, ha pintat alguns bancs del poble amb la bandera multicolor per fer més visible encara a este col·lectiu de persones que ha patit la invisibilització sistemàtica quan no la persecució i represió per institucions incapaces de reconèixer la diversitat humana.

Gayà explica que “xicotetes accions, com estes, fetes des de les administracions, són més importants del que pensem, perquè al final parlem de persones i de com repercutix la gestió dels governants en elles i esta és la manera en que l’administració pot fer-los sentir-se reconeguts i recolçats”.

“Des que vaig accedir a la regidoria d’Igualtat, em vaig proposar treballar de valent per defensar la pluralitat i la diversitat de la societat en que vivim, esta és una més de tot un seguit d’accions que fem, des que vaig arribar a l’àrea, per reivindicar la visibilització i defensa del col·lectiu LGTBI. Però no ens quedarem a soles ací, lluitarem, també, per eradicar la intolerància denunciant sistemàticament tot acte homòfob, xenòfob o feixista del que tingam coneixement”.

“Esperem que estos dos encoratjadors actes servisquen per a que es visibilitze la diversitat tot i que som conscients que encara queda molt camí per recórrer per a que totes i tots puguem gaudir la nostra identitat sexual o de gènere amb total normalitat”. 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Pàgina 1 de 102