Mislata tanca el "Mes de la llengua" amb una campanya escolar de salut bucodental

Dijous, 12 Octubre 2017 12:28 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 106 vegades

Després de diverses activitats relacionades amb el valencià durant l'últim mes, les jornades han finalitzat hui amb la distribució de cartells en valencià sobre la higiene dental en els col·legis. Una campanya dirigida a alumnes de primer a quart de primària, els quals han rebut un raspall de dents amb la frase “Si et raspalles en valencià, millor somriuràs”. “Una iniciativa pensada per a incloure el valencià no solament en les aules sinó en les rutines de cadascun dels xiquets i xiquetes”, apunta Ana Maria Julián, regidora de Promoció de valencià i Educació.

Esta és l'última acció des que es va iniciar el “Mes de la Llengua” al setembre, iniciativa que va començar amb la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés per part de veïns i veïnes i amb el repartiment de polseres amb versos del poeta.

A més, com cada any, es va realitzar la presentació del programa “Voluntariat pel Valencià”, apadrinada per Escola Valenciana que consisteix a posar en contacte a persones que volen aprendre valencià i, sobretot, llançar-se a parlar-ho amb una altra persona que ja és valencianoparlant.

La Casa de la Dóna també va tenir una participació activa en aquestes jornades, ja que va acollir l'exposició “Mislata parla valencià” i l'exposició de l'audiovisual “Mislata recita Estellés”.

Els més xicotets també van participar activament d'esta iniciativa, durant el Dia d'Europeu de les Llengües, la Regidoria de Promoció del Valencià va repartir en tots els col·legis un vocabulari bàsic amb lèxic habitual. Un primer pas per a incentivar el coneixement d'altres llengües des de curta edat i una eina pedagògica per a fomentar l'estudi de llengües amb jocs i activitats des del seu propi entorn educatiu.

Exposicions, audiovisuals, recitals de poesia, teatre i una infinitat d'activitats van completar este “Mes de la Llengua” que finalitza amb aquesta última acció entre els escolars.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.