Esforç i emotivitat, protagonistes a la presentació a Alaquàs del llibre 'Filatelia y divulgación científica'

Dimecres, 15 Març 2017 12:51 Escrit per  Publicat en Alaquàs Vist 215 vegades

La Sala Xemeneia del Castell d’Alaquàs va ser l’espai que el passat dijous 9 de març va acollir la presentació del llibre Filatelia y divulgación científica on ha col·laborat l’Ajuntament d’Alaquàs. Una obra en la que els professors Josefa R. López i Francesc J. Grancha han treballat durant 6 anys perquè l’esforç i la passió d’una companya, la docent Carmen Escribano Mateu, veiés la llum. L’acte que va reunir familiars, companys i amics d’Escribano va estar marcat per l’emotivitat.

Filatelia y divulgación científica està basat en la col·lecció personal de segells de Carmen Escribano. Durant anys, la docent va realitzar un exhaustiu treball de documentació i investigació a través de pàgines web oficials de correus de diferent països com pàgines d’aficionats arreu del món. El seu company de vida, José Montañés, va reconèixer que Carmen demanava a qualsevol familiar o amic que busqués algun segell en concret quan estos eixien de viatge. Montañés va agrair la celebració de l’acte i la presència de tots els assistents.  

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va acompanyar la directora de l’IES Clara Campoamor, Marián Espert, i els professors i autors del llibre Josefa R. López i Francesc J. Grancha a la presentació d’aquest llibre. La primera edil va destacar la gran tasca que Carmen havia realitzat durant la seua època com a docent i de com esta hi havia deixat la seua impremta personal en moltes persones d’Alaquàs unint dos de les seues grans passions: la ciència i la filatèlia.

D’altra banda, Espert va recordar la positivitat de Carmen front a la vida i la gran vocació que sentia esta per l’ ensenyança. Els seus companys López i Grancha van mostrar la seua satisfacció per haver finalitzat un treball del que Carmen “es sentiria orgullosa” i on es pot contemplar la minuciositat i la cura amb la que treballava la mestra.

Carmen Escribano Mateu, llicenciada en Ciències Químiques a la Universitat de València, va desenvolupar la seua carrera professional com a professora d’Educació Secundària a la seua especialitat. La major part com a docent la va passar a l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs on va ensenyar ciència als seus alumnes a través de la relació de la filatèlia amb la ciència donant com a resultat un material didàctic atractiu.

El llibre, disponible a la pàgina web de l’institut http://iesclaracampoamor.edu.gva.es/, pot descarregar-se com arxiu PDF, ODP (OpenDocument) o PPSX (Powerpoint) de forma totalment gratuïta.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.