Susana Eva Villena i Nuria Amorós, Falleres Majors de Manises 2017

Divendres, 03 Març 2017 11:26 Escrit per  Júlia Murillo Publicat en Manises Vist 463 vegades
Susana Eva Villena, FM Manises; Nuria Amorós, FMI Manises Susana Eva Villena, FM Manises; Nuria Amorós, FMI Manises

Susana Eva Villena Madrid és la Fallera Major de Manises 2017, té 25 anys i pertany a la Falla Associació Cultural Falla Plaça del Mercat i Adjacents de Manises. Ha sigut FMI, de la cort d’honor infantil i FM, i directiva des de fa 7 anys. Ella ve d’una família molt fallera, les seues germanes Sonia i Joana han sigut FMI i de la Cort d’Honor Infantil de Manises. El seu pare és directiu i sa mare fins i tot té una tenda d’Indumentària Valenciana, La Joia (Manises), per la qual cosa com diu ella “en ma casa sempre són Falles!”. Li agrada molt escriure, la fotografia, és educadora Junior i quan el temps ho permet està al seu centre, els animals, sobre tot els gatets. D’altra banda, Nuria Amorós Añón, de 11 años, pertany a la comissió Pensat i Fet. En la seua família són fallers els seus pares i els seus iaios materns. El seu color favorit és el blau i en el seu temps lliure li agrada estar en la falla i en el cor.

 

Com espereu que siguen les pròximes Falles? 

Susana Eva: Espere que siguen unes falles molt intenses, plenes de felicitat per a tots els fallers i valencians, en bon temps i germanor.

Nuria: Espero que sean inolvidables.

 

Quin és l'acte que més il·lusió vos fa viure? 

Susana Eva: Sempre dic la Presentació perquè és el començament de tot. Crec que la Crida era un dels més especials i per a una fallera major sempre és màgica l’Ofrena.

Nuria: La Ofrenda porque es bonito entregar las flores la Virgen, me emociona mucho.

 

Quines són les persones que més vos estan recolzant en aquesta etapa tan especial?

Susana Eva: La meua família. La meua mare és la peça més fonamental, junt a la meua germana Sonia, i el meu pare i Raquel són un recolzament continu.

Nuria: Toda la familia y amigos.

 

Com es viu la Crida com a Fallera Major? 

Susana Eva: És un moment molt difícil d’explicar. Els nervis s’apoderen de tu, però una vegada estàs dalt del balcó en totes les comissions baix, esperant que sigues tu la veu que dona començament a tot un any de lluita, tot desapareix, i a soles és il·lusió. És un moment ple de vida i sentiment.

Nuria: Antes de hacerla sentí muchos nervios pero al terminarla ya me relajé mucho, fue muy bonito.

 

Com descriurieu les Falles del vostre municipi? 

Susana Eva: Plenes de germanor. És una de les coses que més orgullosa puc estar. Som 11 comissions en adjectius diferents però que juntes completen l’essència de la festa fallera.

Nuria: Especiales.

 

Quin element de les festes falleres penseu que més les representa? 

Susana Eva: Sempre he dit que les falles són festa, intensitat, sentiment, art, tradició… però per damunt de tot, cultura.

Nuria: Los monumentos, la música i la mascletà.

 

Quin és el vostre vestit preferit i per què? Qui vos pentina de fallera?

Susana Eva: El del segle XIX. No sé si tinc un perquè el del segle XVIII és molt més original i pots jugar més a que siga una peça diferent, però la bellesa d’un trage clàssic és infinita. La meua germana Sonia, que és tota una artista i el Tocador de María.

Nuria: El de la presentación, color verde muy bonito. Me peina una amiga de mi madre, Lorena.

 

Per què volíeu ser Falleres Majors del poble. És com vos ho imaginàveu? 

Susana Eva: Per a mi era aconseguir arribar al més alt de la festa fallera. Un somni que més prompte o més tard havia d’arribar. Sóc fallera de naixement, ànima i cor, però  ser Fallera Major de Manises havia de ser una realitat. Però per molt que t’ho imagines mai pots arribar a saber el que vas a sentir. És tota una aventura plena de moments i persones inoblidables.

Nuria: Me hacía mucha ilusión. Familiares mayores querían verme realizar este sueño. Está siendo tal cual me imaginaba, muy bonito.

 

Informa Nou Horta. Manises

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.