Compromís per Xirivella premia la Falla Sant Antoni

Dissabte, 18 Març 2017 12:23 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella Vist 367 vegades

Per quart any Compromís per Xirivella ha fet entrega del premi Socarrat a les Falles de Xirivella. El 2014 el premi va ser per a la Falla Teodor Llorente-Elcano, per la seua trajectòria i notable activitat fallera. En 2015 la Falla Sant Joan es va endur el premi per primar elements d'innovació i sostenibilitat en el monument de la falla major. L’any passat el premi se’l va emportar la Falla Mont de Pietat per la campanya solidària 'Monyos rosa'.

Enguany el jurat del premi Socarrat ha volgut premiar el compromís de la Falla de Sant Antoni amb la renovació estètica dels monuments, de la mà d’artistes tan reconeguts com Emilio Miralles, i també la temàtica de la falla gran, centrada en l’ecologia.

"Amb el premi Socarrat volíem premiar i destacar els elements de les falles amb els quals ens trobem a gust i que mereixen ser subratllats i potenciats, com ara les activitats de caràcter solidari o els criteris mediambientals", explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís i pròxim alcalde de Xirivella. "Enguany – continua Barberà– ens ho han posat difícil, en realitat totes les comissions han fet mèrits per emportar-se el premi. Per exemple, Teodor Llorente - Elcano ha apostat per construir la falla amb elements més tradicionals i menys contaminants; en Mont de Pietat han fet referència a un valor local com és la Mostra de Pallassos i Pallasses; la falla de Mestre Serrano té una potent crítica social; en la falla de Sant Joan, una escena critica els nostres companys Marzá, Oltra i Ribó; i en la falla de Dr. Gómez Ferrer, han fet un monument ben autocrític i continuen treballant per un barri que necessita la implicació de tot el veïnat. I no podem oblidar les activitats solidàries que totes les comissions realitzen durant tot l’any."

Com ja és tradicional, la concessió del premi tingué lloc en acabar la passejada fallera, durant la qual membres de Compromís per Xirivella i simpatitzants van recórrer els sis monuments fallers i els casals, acompanyats pels Xirimiters de Xirivella. "Volem agrair a totes les comissions la simpatia amb què ens han rebut, com tots els anys, especialment a presidents i falleres majors, de vegades interrompent l’activitat que estaven fent en eixe moment per a explicar-nos la falla o com els anaven les festes d’enguany", explica Silvia Villena, secretària d’organització del col·lectiu.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

 

Modificat el Dissabte, 18 Març 2017 12:28

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.