Comença a Paiporta el curs de cuidadores i cuidadors no professionals de persones en situació de dependència

Dimecres, 11 Octubre 2017 10:29 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 117 vegades

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta ha impulsat la quarta edició del curs de cuidadores i cuidadors no professionals, dirigit a aquelles i aquells familiars que tenen al seu càrrec a persones en situació de dependència, i que reben la Prestació Econòmica per a Cures en l'Entorn Familiar. El curs es va iniciar aquest divendres en un acte celebrat a l'Auditori Municipal de Paiporta.

A través d'aquest curs, acreditat per la conselleria d'Igualtat, amb una durada de 25 hores, les 20 persones que el realitzaran adquiriran nous coneixements sanitaris i tècnics, a més de teixir una xarxa de suport emocional i d'experiències que, segons ha explicat qui ja l'ha realitzat, els serveix d'impuls per a afrontar la seua situació. L'Ajuntament estudiarà la forma de mantenir els lligams entre els i les assistents al curs, segons es va anunciar des de la regidoria de Benestar Social.

A l'acte d'obertura del nou curs i l'entrega de diplomes de l'edició anterior van assistir l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat. Martín va destacar el “treball imprescindible” de cuidadors i cuidadores no professionals, i va explicar que “de banda de les administracions estem intentant solventar els embussos d'expedients producte de l'abandonament de la dependència del govern anterior”.

Maribel Albalat, per la seua banda, va comentar que “el curs suposa donar suport a les persones que cuiden de les persones dependents” que, al seu torn, “fan una labor absolutament necessària en el dia a dia d'aquelles persones més vulnerables, com són les que tenen diferents graus de dependència”. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social va destacar com s'ha ampliat substancialment el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) que es presta des de l'Ajuntament.

El curs per a cuidadors i cuidadores no professionals conté una part de formació general i altra específica, que en aquesta ocasió es dedicarà a les particularitats dels casos de persones dependents amb malalties mentals. Els objectius del curs són formar a les persones cuidadores per a millorar la qualitat de vida dels i les seues familiars dependents i d'elles mateixes, donar-los a conèixer els recursos al seu abast, dotar-los d'habilitats i tècniques per a portar endavant la seua tasca, i impulsar el seu reconeixement social com a cuidadors i cuidadores.

Per a impartir el curs d'enguany es compta amb personal tècnic del Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta i, de manera desinteressada, amb professionals de l'àmbit social i sanitari com els de la residència SAVIA de Paiporta, la psicòloga d'ALDIS Paiporta i del Centre de Rehabilitació i Integració Social ACOVA.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Modificat el Dimecres, 11 Octubre 2017 12:02

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.