Publicidad

40 anys de Junta Local Fallera a Silla

Divendres, 03 Març 2017 12:48 Escrit per  Júlia Murillo Publicat en Silla Vist 1741 vegades
L’alcalde, la regidora de Festes, la presidenta de la Junta Local i les sis Falleres Majors de Silla L’alcalde, la regidora de Festes, la presidenta de la Junta Local i les sis Falleres Majors de Silla

Enguany la Junta Local Fallera de Silla compleix 40 anys de vida fallera, i per aquest motiu l’Ajuntament de Silla ha volgut celebrar-ho publicant el llibret de Junta Local. Com a novetat, el pròxim dimarts 7 de març la Junta ha organitzat un Vi d’Honor per a presentar-lo i en el què estaran presents els quatre representants de les sis comissions de Silla, l’alcalde, Vicente Zaragozá i la regidora de festes, Josefina Vicenta Zaragozá. 

En Silla hi ha un total de 3.000 fallers en la què hi ha dos comissions que passen els 500 festers; tanmateix, la Junta Local està composta per tres representants de cada comissió. La presidenta, Silvia Mas Jareño, amb dos anys d’experiència en el càrrec, comenta que: “aquest any ho estem vivint plenament, més relaxadament. La comunicació amb l’ajuntament i els presidents de les comissions és molt millor i més positiva”. D’altra banda, des de la Junta sol·liciten que el dia de l’exaltació de les Falleres Majors es podria aprofitar per a fer entrega del premi de les presentacions. A més, enguany també han afegit la entrega de premis a la crítica local en referència al monument.

Respecte a la programació per a les festes, destaquem que el dissabte tindrà lloc la cavalcada i la recepció dels Ninots Indultats en la Nau de la cultura; el diumenge a les 17:00 hores se celebrarà la inauguració del Ninot Indultat, i després de l’acte es farà l’entrega de recompenses de Junta Central Fallera. Una novetat d’enguany és que l’Ofrena es farà dins de l’Església.

La regidora de festes, Josefina Vicenta Zaragozá, és nova en política i no havia sigut mai regidora anteriorment. Per a Josefina, les Falles de Silla són “molt pròximes, els cassals són molt oberts a la gent. En totes les falles hi ha molts fallers d’honor i això és una forma d’integrar a tot el món”. 

L’alcalde, Vicente Zaragozá, no ha sigut mai faller i enguany vol viure-les en primera persona. És president nat de la Junta Local Fallera i aquest any no vol fallar a cap esdeveniment, per aquesta raó, participarà en tots els actes, encara que “les verdaderes reines han de ser les Falleres Majors”, ens comenta.  Considera que aquest any és un punt d’inflexió, serà tot molt diferent ja que veu un canvi d’actitud entre els presidents i les comissions amb ell: “al final ens hem adonat que tots estem a gust, entre tots podem fer les coses bé i enguany hi ha una millor recepció mútua”. La festa la defén “a mort” i ara ens afirma que “si els polítics tinguérem la base que tenen les comissions falleres, la política en Espanya seria espectacular, perquè els fallers treballen de forma altruista, ho fan tot a canvi de res, és una de les coses a destacar”. 

 

Falleres Majors 2017

Érika Zaragozá Martínez, de 24 anys, pertany a la Falla Poble. Treballa d’administrativa. En la seua família són tots fallers. Les seues aficions són eixir en els amics, anar al cine i fer esport. La seua pel·lícula favorita és Titanic, el color favorit és el roig. Érika espera que siguen unes falles inoblidables “perquè açò només es viu una vegada en la vida”. A més a més, desitja que les sis Falleres Majors creen un vincle d’amistat molt fort per a que poder recordar els moments tan especials que han viscut juntes en un futur. 

Carmen Rodríguez Riera, de 40 anys, pertany a la comissió Parc Sant Roc. Treballa en Silla, el seu color favorit és el morat, com el seu vestit, i la seua pel·lícula és “El Rey León”.  L’Ofrena és l’acte que més il·lusió li fa viure perquè sempre s’ha vestit de fallera i este any és més especial que mai perquè ho podrà viure amb companyia de la seua filla, Nerea Díaz Rodríguez, que també és Fallera Major Infantil. En aquest sentit, les dos ho viuen amb molta il·lusió. 

Inma Montero Primo, de 21 anys, pertany a la Falla Port. És administrativa, i en la seua família són tots fallers i pels qual es considera molt recolzada; els pares al principi no eren fallers però al final ja són més fallers que ella. El verd és el seu color favorit. Té moltes ganes de l’acte del pregó des de el balcó de l’ajuntament el pròxim dissabte, en el que participen tant les falleres majors com les infantils. Espera no posar-se molt nerviosa. 

Elena Martorell San Daniel, de 20 anys, pertany a la Falla Reis Catòlics. Està de pràctiques d’administrativa i quan acabe, desitja continuar els seus estudis de Màrqueting. Descriu les Falles de Silla com “unes festes molt intenses. Els monuments són molt impressionants”.

Patricia Miller Vicente, de 25 anys, és estudiant i pertany a la Falla El Mercat. El seu color favorit és el blau, la pel·lícula preferida és “Dirty Dancing” i entre les seues aficions està ballar. La cavalcada és l’acte que més li agrada, però disfruta molt de tots els actes fallers. Abans era d’una falla de València i du en esta comissió només dos anys en la que els seus pares són fallers d’honor. Ella va ser fallera major en València i ho està vivint molt intensament. Per a ella és molt diferent ser Fallera Major d’un poble i de la ciutat perquè “ací es més familiar, al ser menys comissions”.

Carolina Alcántara González, de 40 anys, es va apuntar a la Falla El Molí fa només dos anys. El Molí, amb set anys de vida, és la més jove de Silla. Sempre ha volgut ser Fallera Major perquè en la seua família no s’ho havien pogut permetre fins ara. Finalment, Carolina ens va comentar que està desitjant que comencen les Falles.

 

Informa Nou Horta. Silla

Modificat el Dilluns, 06 Març 2017 09:10

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.